”När jag köpte sex, är en jävligt jobbig sak att säga” – Paolos Podcast toppar listorna

Jannik Svensson
Paolo Roberto Mikael Spreitz (bilden till vänster).Omslagsfoto (höger): Jimmie SoiniOmslagsdesign: Emil Nilsén

På bara två veckor har Paolo Robertos nya podcast toppat listorna i Sverige. Med en iTunes-toppnotering på plats 13 under sin första helg ligger podden nu på plats 27 och rankar under måndagen högre än både Filip & Fredrik och Sommar & Vinter i P1.

Den nya poddsatsningen bygger på samtal med olika gäster i träningsprofilens kök. Samtalen kan, enligt Roberto, handla om allt från skuld och skam till matriarkat och manlighet.

Det första avsnittet gästades av internetfilosofen Alexander Bard som efter sitt gästspel i podden felaktigt har pekats ut av Aftonbladet som delägare i tidningen Nongrata. En felaktig uppgift som fått fortsatt spridning av andra medier.

”När jag köpte sex”

I det andra avsnittet träffar Roberto prästkandidaten Werner Björklang som var hans första PT-kund efter han blivit av med flera jobb till följd av att han bötfälldes för köp av sexuella tjänster 2020.

– Jag har försökt slingra undan vad jag gjort och då brukar jag säga ”min fadäs” eller något sådant. Då får jag alltid skäll av den här personen. ”När jag köpte sex, är en jävligt jobbig sak att säga”, säger Paolo Roberto i det andra avsnittet.

– Det är därför du ska säga det, svarar Werner Björklang i podden.

– Skulden är det vi gör och skammen det vi är. Därför är skammen så mycket svårare att hantera, säger prästkandidaten i avsnittet.

Topp 30 i Sverige

Podcasten, som lanserades den 8 september, har de senaste två veckorna legat mellan plats 13 och 27 på iTunes topplista över alla poddar i Sverige. I sin kategori ”samhälle och kultur” har podden under samma tidsperiod rankat mellan plats 5 och dagens 13.

Paolo Roberto avslöjar att denna veckas avsnitt kommer att gästas av skådespelaren och kampsportaren Mikael Spreitz som antagligen är mest känd för allmänheten som gladiatorn Tor eller karaktären Ronald Niedermann i Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes.

Mikael Spreitz och Paolo Roberto under inspelningarna av Flickan som lekte med elden.

– Micke har en helt sjuk story, han är den enda jag känner som är dömd 20 gånger och som gått runt med en avhuggen penis i sin hand, säger Paolo Roberto och skrattar.

Avsnittet med Spreitz släpps på fredag.

Roberto och Spreitz spelade mot varandra i filmatiseringen av Millenium-serien; Spreitz som karaktären Ronald Niedermann och Paolo som sig själv.
Jannik Svensson är chefredaktör och ansvarig utgivare på Nongrata.