Kenneth Gregg begränsad av Facebook – läs hans uppdatering här

Kenneth Gregg

To read this article in english click on this link.

I dag begränsades vår reporter Kenneth Gregg från att publicera en uppdatering om Rysslands illegala invasion av Ukraina. Med anledning av hans begränsning har Nongrata valt att publicera uppdateringen i sin helet.

Uppdatering:

[08.04.2023, kl 21.24] – Nongratas chefredaktör Jannik Svensson kom i kontakt med en av Facebooks anställda, på avdelningen Meta Support Pro, som begärde information.

[09.04.2023, kl 07.00 (ungefärlig tid)] – Facebook har nu upphävt begränsningen.

Kenneths inlägg 08.04.2023

Ryssland har kallat in elitens elitstyrkor till Bakhmut för att hjälpa Wagner. Ryssland satsar nu allt på gatustrider, som pågår kontinuerligt. Vi drar oss tillbaka en gata i taget och har nu ändrat taktik till att minera de positioner vi överger. Vi har även vårt artilleri redo att slå ut dem.

Vårt artilleri använder sig av så kallade ”minmaskar” i följande video ser vi hur en sådan detonation ser ut.

Ryssarnas mål med vinteroffensiven var att ta resten av Luhansk och Donetsk oblasts genom att erövra Lyman, Avdiivka, Kramatorsk och Sloviansk. Det enda de lyckats med är att avancera lite kring Bakhmut.

Vid Avdiivka har vi gått till attack norr om staden och trängt en bit in på ryssockuperad mark och hotar nu att ringa in en del av deras flank.

Många har frågat mig om vad ryssarna har att komma med i försvar när vi inleder vår offensiv. För att förstå detta måste man först förstå den sovjetiska militärdoktrinen, som ryssarna nu jobbar under. Den förespråkar fyra försvarslinjer där den närmast mot angriparen består av dåligt utbildade soldater vars främsta uppgift är att orsaka så stora förluster som möjligt innan linje två uppnås.

Längst bak, i linje fyra, har man eliten vars uppgift är att täppa till de luckor som angriparen tar sig igenom.

Just nu har Ryssland sådana linjer klara enbart kring Donetsk. Man försöker febrilt få dem klara i Zaparozhzhia men hinner inte i tid. På områden där man försöker vara offensiv har man i princip inga defensiva linjer klara.

Om vädret fortsätter att vara torrt förutspår jag att vår attack inleds om två veckor.

Slava Ukraini!

Om Kenneth Gregg och Nongrata

Kenneth Gregg är journalist på Nongrata och uppdaterar dagligen sin Facebook-sida med uppdateringar om kriget i Ukraina. Denna text publiceras på Nongrata.se eftersom Facebook med anledning av denna text valde att begränsa honom från att använda Facebook.

Om du vill försäkra dig om att få Kenneth Greggs uppdateringar kan du göra det genom att trycka här eller genom knappen nedan.

Prenumerera på vår Youtube-kanal för att inte missa Kenneth Greggs videouppdateringar.