Ytterligare en explosion i södra Stockholm i natt – tros ha samband med tidigare sprängningar

Susanne Nilsson
Foto: Polisen

Under natten mot lördagen inträffade en kraftig explosion i Rågsved i södra Stockholm. Det visade sig vara en sprängladdning som hade detonerat i en port i ett lägenhetshus. Händelsen är snarlik med de andra två sprängningarna som skett tidigare i veckan i Enskede och i Farsta.

Nattens händelse har, precis som de tidigare sprängningarna i veckan och mordet på en gängkriminell man på juldagen, kopplingar till personer som förekommer i utredningen kring mordet på rapparen Einár. En person som figurerat i utredningen ska vara bosatt på adressen.

Omfattande skador

Larmet om explosionen kom in till SOS Alarm vid 03:30-tiden i natt, då flera personer ringde och berättade att de hört en mycket kraftig smäll. Polisen kom snabbt till platsen.

– Vi var på plats bara ett par minuter därpå och kunde snabbt konstatera att det var omfattande skador på porten med splitter som gått in i både fönsterrutor och dörrar, säger polisens presstalesperson Ola Österling till DN.

Polisen fortsätter nu att utreda det förmodade sambandet kring den senaste veckans allvarliga händelserna i Stockholm. Nattens explosion utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person ska ha skadats vid händelsen, och ingen misstänkt gärningsperson har ännu kunnat gripas.