Ytterligare en dödsskjutning – elfte personen som dött i skjutvåld i september

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

Bara några timmar efter dödsskjutningen vid Mälarhöjdens idrottsplats på onsdagskvällen fick polisen in larm om ytterligare en skottlossning. Två personer hade blivit skjutna i Jordbro i södra Stockholm.

En av de skjutna, en man över 18 år, avled på platsen. En annan man, i 35-40-årsåldern, fördes till sjukhus med skottskador som inte bedöms som livshotande.

Fyra personer gripna

Tre personer, alla i 20-årsåldern, greps senare under natten och en fjärde greps under torsdagsmorgonen. Samtliga är misstänkta för inblandning i mordet och mordförsöket. 

Några minuter efter skjutningen i Jordbro körde en bil in i en husfasad i ett bostadsområde i närheten, och två män ska ha sprungit från bilen.

– Själva skottlossningen kommer in 23.54 och det här var vid midnatt så frågan är om det antingen är en avledande manöver eller om den har använts för att ta sig från platsen. Det är oklart. Det måste utredningen kartlägga, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Dagens Nyheter.

Näst högsta siffran i polisens statistik över dödligt skjutvåld

Hittills har elva personer skjutits till döds i Sverige under september månad, vilket är den näst högsta siffran sedan polisen började föra statistik över antalet döda i skjutningar.