Wallenstam höjer elpriset med 525% – mindre höjning än tidigare beräknat

Susanne Nilsson

Fastighetsbolaget Wallenstam höjer elpriserna med 525% för sina hyresgäster. Höjningen träder i kraft efter nyår, och berör de hyresgäster som ett fast elabonnemang hos bolaget, men med individuell mätning.

Wallenstam gick tidigare under hösten ut med information om att de troligen skulle behöva höja elpriserna med 650 % efter nyår. Höjningen blir nu alltså mindre än beräknat, men ändå dramatisk.

“Det absolut bästa priset”

Fastighetsbolaget, som hyr ut lägenheter i Stockholm, Göteborg och Uppsala, har enligt Göteborgsposten skickat ut ett mail till sina hyresgäster med information om höjningen av elpriset. I mailet står att bolaget tack vare sin satsning på förnybar energi kan erbjuda “det absolut bästa priset” på marknaden för ettårigt elavtal.

Betalar ut elprisstöd

Vidare skriver de i mailet att de utöver detta kommer att betala ut 50 öre per kilowattimme till de hyresgäster som köper el av Wallenstam.

”Regeringen har kommunicerat att det kommer att betalas ut 50 öre (per kilowattimme, GP:s anm) och att det är utformat för att hjälpa till att klara nästa års elkostnader, uträknat på historisk förbrukning ett år tillbaka”.