Villa i Upplands-Bro sprängd – gängkriminell man som kopplas till Skogås-mord skriven på adressen

Susanne Nilsson

Vid 07-tiden på torsdagsmorgonen inträffade en explosion i en mindre villa i Upplands-Bro. På adressen är en 26-årig gängkriminell man skriven, som misstänks för inblandning i mordet på en 15-årig pojke i Skogås i januari.

Smällen från detonationen ska ha hörts i stora delar av Upplands-Bros kommun.

– Det ska vara en ganska kraftig smäll, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Dagens Nyheter (DN).

Misstänks ha betalat 15-åring för att utföra mordet

26-åringen som varit skriven på adressen ska inte ha bott där på länge. Han ingår enligt uppgifter till flera olika medier i Foxtrotnätverket, och tros vara den som lämnade 100 000 kronor till den 15-åring som har åtalats som misstänkt för att ha utfört mordet i Skogås. Mannen befinner sig enligt uppgift utomlands, och polisen har därför inte kunnat delge honom misstankarna som riktas mot honom eller höra honom i mordutredningen.

Anhöriga har bott i huset

Enligt uppgifter till DN har nära anhöriga till 26-åringen bott i huset. De ska nyligen ha kontaktat polisens personskyddsgrupp för att få skydd. Vid morgonens explosion ska huset, som fick stora skador, ha varit tomt. Ingen person skadades vid explosionen, som utreds som grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.