Väpnad fritagning utanför sjukhus – stor polisinsats i Norrköping

Nathalie Wästerlund

Vid tjugo i två på onsdagen fick polisen i Norrköping ett skarpt överfallslarm från Vrinnevisjukhuset. Två maskerade män med skjutvapen ska ha fritagit en annan man från Kriminalvårdens bil. Fritagningen ska ha skett precis utanför sjukhusets entré.

Ingen har skadats fysiskt i tumultet. Alla tre männen lämnade platsen i en bil efter att de lyckats frigöra honom. En stor polisinsats pågår på platsen, som är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Ett vittne berättar för Norrköpings tidningar (NT) hur han stod och väntade utanför sjukhuset när två maskerade, beväpnade män plötsligt dyk upp.

– Det kom en sjuktransport till sjukhuset och i samband med det dök det upp två maskerade personer med pistoler. De tog med sig personen som kom i sjuktransporten och försvann sedan från platsen. Det hela gick mycket fort. Det var som på film, berättar vittnet för tidningen.

Jakten på de tre männen pågår just nu. Enligt uppgifter till NT ska det stå poliser beväpnade med automatvapen utefter E4:an. Händelsen rubriceras enligt polisens hemsida som grovt främjande av flykt, grovt vapenbrott samt grovt hot mot tjänsteman.