Vapenman i Alingsås häktad – misstänks för synnerligen grovt vapenbrott

Susanne Nilsson
Foto: wiki commons

Den man som greps i Alingsås i tisdags, efter att han gått omkring i ett skogsparti med ett automatvapen, har häktats. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Polisen tvingades skjuta verkanseld mot mannen i samband med att de skulle gripa honom. Han träffades i benet och har vårdats på sjukhus för sina skador sedan gripandet. Först igår kväll kunde polisen förhöra mannen och delge honom misstanke om brott.

Synnerligen grovt vapenbrott

Mannen, som är i 50-årsåldern, är häktad på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott. Det finns även misstankar om mordförsök eftersom mannen ska ha skjutit mot poliserna. Just denna brottsrubricering är ännu oklar och måste utredas vidare.

– Polisen har bedrivit ett massivt utredningsarbete både initialt och därefter. Övriga misstankar om polisers upplevelser av att ha blivit beskjutna behöver dock mer utredning, särskilt innefattande tekniska undersökningar och analyser samt förhör med den misstänkte än vad de få dagar som förflutit sedan händelsen och förhållandena kring den misstänkte mannen har gett praktisk möjlighet till. Domstolens ställningstagande om dessa misstankar får därför avvaktas något, säger senior åklagare Andreas Lennartsson i pressmeddelandet på Åklagarmyndighetens hemsida.