Ungdomar körde in på fel tomt – 20-årig kvinna sköts ihjäl

Susanne Nilsson
Kaylin Gillis sköts ihjäl i bilen där hon satt med sina vänner efter att de hade råkat köra in på fel tomt. Foto: Privat

En 20-årig kvinna sköts på måndagen till döds på landsbygden utanför New York, USA, efter att bilen hon satt i körde in på fel tomt. Det rapporterar bland annat BBC.

Kvinnan, Kaylin Gillis, var tillsammans med tre vänner på väg till en annan vän då de av misstag körde in på 65-årige Kevin Monahans tomt.

– Medan de lämnade tomten, när de insett att de var vid fel hus, kom den misstänkte ut på verandan. Av någon anledning avlossade han två skott, varav ett träffade fordonet som Kaylin befann sig i, sade Washington County’s sheriff Jeffrey Murphy under en presskonferens på måndagen.

“Inget hot från någon i fordonet”

Ingen av ungdomarna ska ha gått ut ur bilen eller visat något tecken på att närma sig huset.

– Det fanns uppenbarligen inget hot från någon i fordonet. Det fanns ingen anledning för Monahan att känna sig hotad”, sa sheriff Murphy.

Dödförklarades av ambulanspersonal

Efter att de blivit beskjutna körde de till en närliggande stad där de stannade och ringde 911. Ambulanspersonal utförde första hjälpen på Kaylin Gillis, men hennes liv gick inte att rädda. Hon dödförklarades på platsen.

Kevin Monahan vägrade inledningsvis att lämna sitt hus för att prata med polisen, men gav så småningom upp. Han greps och anhölls sedan, misstänkt för dråp.