Ungdomar i knivbråk vid idrottsarena i Eskilstuna – fyra till sjukhus

Susanne Nilsson

Flera ungdomar i 15-årsåldern har förts till sjukhus med knivskador efter ett bråk i Eskilstuna. Det rapporterar flera medier. Enligt TV4 ska två ungdomsgäng ha hamnat i bråk under en friidrottsdag vid Munktellarenan.

Larmet kom in till polisen vid 12.45 på torsdagen.

– Det stämmer att det pågår ett misstänkt grovt brott i Eskilstuna, sa polisens presstalesperson Dennis Strömberg Johansson till TV4 strax efteråt.

Stort bråk mellan två grupper

Ett vittne säger till Aftonbladet att han såg händelsen från sitt fönster. Cirka 40 personer, uppdelade i två grupper, ska enligt honom ha deltagit i bråket och ett stort gäng sprang från platsen efteråt. De skadade är enligt Aftonbladet fyra pojkar som går i årskurs nio på Årbyskolan i Eskilstuna. Samtliga ska ha varit vid medvetande när de fördes till sjukhus med ambulans.

Många vittnen till händelsen

Polisen har spärrat av idrottsarenan och en stor insats pågår på platsen. Man söker i området med hundpatruller och drönare. Många personer blev vittnen till händelsen, och polisen pratar med dem för att bilda sig en uppfattning om exakt vad som hänt och hur många som var inblandade i bråket samt vilka som kan misstänkas för brott.

Händelsen utreds som försök till mord. Vid 15.30-tiden på eftermiddagen skriver polisen på sin hemsida att två personer har gripits och att man kan förvänta sig fler frihetsberövanden.