Ungdomar döda i Värmland – polisen varnar för okända narkotiska preparat

Susanne Nilsson

Under den senaste tiden har tre ungdomar i Värmland dött under oklara omständigheter. Polisen misstänker att de tagit någon typ av narkotiska preparat.

Exakt vad ungdomarna fått i sig är ännu oklart, och polisen går nu ut med en varning.

– I vårt lokalpolisområde i norra Värmland har ett flertal unga vuxna, bara under de senaste veckorna, avlidit i vad vi befarar är förgiftning av okända preparat, säger Morgan Olsson, tillförordnad chef för LPO Torsby, i ett inlägg på polisens hemsida.

14-åring dog av Tramadol

En 14-årig flicka avled nyligen i Dalarna efter att ha kombinerat alkohol med Tramadol, en receptbelagd smärtstillande medicin som är narkotikaklassat. Man vet ännu inte om det är just Tramadol som de avlidna ungdomarna i Värmland tagit, men polisen vill uppmärksamma allmänheten på hur farligt det kan vara att ta Tramadol, särskilt i kombination med alkohol.

– Det är möjligt att unga på något sätt tror att preparat som är eller förefaller vara fabriksproducerade är okej och inte så farliga, och därför underskattar riskerna. Att peta i sig ett narkotikaklassat läkemedel, i synnerhet efter att ha druckit alkohol med den omdömesförsämring det innebär, är fullständigt livsfarligt, säger Morgan Olsson.