Ung man påkörd av bil och sedan skjuten i Göteborg

Susanne Nilsson

En man i 18-årsåldern blev på måndagskvällen skjuten och påkörd av en bil i Västra Frölunda i Göteborg. Det rapporterar flera medier. Offret ska ha suttit på en moped när en bil medvetet körde på honom. Därefter klev flera personer ut ur bilen och avlossade skott, som träffade honom i benet.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten (GP) ska flera personer ha avlossat skott mot varandra på platsen, något som bekräftas av vittnen till händelsen. Offret själv kan vara misstänkt för mordförsök.

– Vi håller på och tittar på hans inblandning. Det är ännu för tidigt att säga något definitivt. Han är under vård och har inte kunnat höras än, säger Max Olsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Frölunda, till GP.

Tillståndet är allvarligt men stabilt

Förutom skottskadan hade mannen också en huvudskada, som tros ha uppkommit vid påkörningen.

– Han har varit på en moped och blivit påkörd i samband med skottlossningen. Skadan i huvudet härrör troligtvis från påkörningen och sen är han skottskadad i benet, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till GP.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans och hans tillstånd är, enligt uppgifter från Sahlgrenska sjukhuset till GP, allvarligt men stabilt.

Tre unga män anhållna

Under natten mot tisdagen greps två 18-åriga män, som sedan anhölls. En av dem är skäligen misstänkt för mordförsök, den andre på sannolika skäl misstänkt för samma brott. På tisdagseftermiddagen greps och anhölls ytterligare en person, en 19-årig man. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Enligt uppgifter från polisen till GP är de tre anhållna männen kända av polisen sedan tidigare, och det ska finnas kopplingar till gängkriminalitet.