Ung man ihjälskjuten i Södertälje – hade kopplingar till kriminellt nätverk

Ricard Aron Nilsson

En man i 20-årsåldern sköts natten mot tisdagen ihjäl i området Blombacka i Södertälje söder om Stockholm. Mannen ska ha haft en ledande roll i en av stadens kriminella grupperingar.

Mannen hittades svårt skottskadad i en lägenhet i Södertälje vid 04-tiden på tisdagsmorgonen. Han fick vård av ambulanspersonal men hans liv gick inte att rädda. Strax efter larmet om skjutningen hittades en utbränd moped i närheten av platsen. Det är ännu oklart om den haft något med mordet att göra.

Var på besök hos en närstående

Den mördade mannen ska ha levt med en hotbild mot sig, och på grund av det övernattat på en ort utanför Södertälje den senaste tiden. Han var på besök hos en anhörig när han sköts ihjäl, och skjutningen ska ha skett i eller i anslutning till lägenheten. Enligt uppgifter till DN har grannar sett två maskerade män nära bostaden precis före skjutningen.

Mordutredning pågår

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord. Dörrknackning har genomförts i området och övervakningskameror ska tittas igenom. Den utbrända mopeden ska också undersökas.

– Man måste undersöka allt som på något sätt kan vara relevant för utredningen i det här skedet, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till DN.