Ung kvinna försvunnen i Timrå – misstänkt människorov

Susanne Nilsson

En 25-årig kvinna från Timrå har varit försvunnen sedan i lördags. Enligt kvinnans pappa har det aldrig tidigare hänt att hon försvunnit utan att höra av sig. Polisen fattade i onsdags beslut om att inleda en förundersökning om misstänkt människorov. Därmed får man utökade resurser att använda i sökandet efter kvinnan.

Polisen har fått in flera tips som bedöms som intressanta, och som man nu arbetar med att följa upp. Ett av dem handlar om att kvinnan ska ha blivit upplockad av en bil på lördagen.

– Bland annat finns det uppgifter att den här kvinnan ska ha åkt en grå pickup, som hon ska ha blivit upplockad av i centrala Timrå runt 14-tiden i lördags, säger polisens förundersökningsledare Jonas Holmström till SVT Nyheter Västernorrland.

Kvinnans mobiltelefon ska ha pejlats i Kramfors, som ligger cirka åtta mil från Timrå. Polisen söker därför på båda orterna. Man jobbar brett med olika utredningsåtgärder, till exempel dörrknackningar och förhör. Vidare fortsätter man med kartläggningen över de senaste dygnen innan kvinnans försvinnande.