Två skjutningar i Gubbängen inom loppet av ett dygn

Susanne Nilsson

Under det senaste dygnet har skottlossning skett vid två olika tillfällen i Gubbängen i södra Stockholm. Vid det första tillfället, på onsdagsmorgonen, kom samtal om misstänkt skottlossning in till polisen som på platsen hittade tomhylsor och skottskador på en fastighet. Boende i området ska ha hört ljud vid 02-tiden på natten, som misstänks ha varit skott.

Nästa larm kom in till polisen vid 23:30-tiden på onsdagskvällen, alltså mindre än ett dygn senare. Polisen hade en patrull i närheten och var därför snabbt på plats. Man kunde konstatera att någon hade skjutit mot en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus.

Minderåriga pojkar gripna

Ingen person har gripits efter den första skottlossningen. Kort efter den andra skottlossningen kunde polisen gripa två personer i området. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det vara två tonårspojkar under 15 år som är gripna, och de ska ha avlossat totalt 25 skott genom en lägenhetsdörr. Ett skjutvapen hittades också slängt vid en husvägg i samband med gripandet.

Polisen utreder eventuellt samband

Polisen spärrade av brottsplatsen och en teknisk undersökning har gjorts. Dörrknackning har också genomförts i området. Båda händelserna utreds som försök till mord och polisen utreder ett eventuellt samband mellan skjutningarna och andra brott som begåtts i området i närtid. Ingen person ska ha skadats vid någon av skottlossningarna.