Två personer saknas efter kraftig villabrand i Kungsbacka

Susanne Nilsson

Två personer saknas och två är skadade efter en kraftig brand i en villa i Kungsbacka utanför Göteborg sent på onsdagskvällen. Branden beskrivs som explosionsartad, och huset var helt övertänt innan det senare kollapsade.

Larmet kom in till SOS Alarm strax före midnatt, och gällde inledningsvis explosioner i huset. Enligt polisen är det troligt att det är branden som orsakat explosionerna och inte tvärtom.

Hemtjänstpersonal med brännskador hittade utanför huset

De två personer som bor i villan har inte hittats, och de tros ha blivit kvar i huset. Utanför det brinnande huset hittades två brännskadade personer, som tros ha varit inne i huset när branden startade. De två är anställda i hemtjänsten i kommunen. Personerna fördes till sjukhus och deras tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt.

– Vi har haft två medarbetare som har åkt ut på ett tyst larm. Och när de kom dit så har något hänt. Det är väldigt oklart exakt vad som hänt, men våra två medarbetare blev hämtade av ambulans och har brännskador, säger Isa Urun, verksamhetschef på vård- och omsorgsförvaltningen i Kungsbacka kommun, till Göteborgs-Posten.

Släckningsarbetet väntas pågå till i eftermiddag, och när det är avslutat kommer polisen att göra en teknisk undersökning på platsen. Händelsen utreds av polisen som grov mordbrand.