Två män dömda efter brutalt mord på frisörsalong i Göteborg

Susanne Nilsson
Göteborgs tingsrätt dömde två ung män för mord.

En man i 25-årsåldern sköts ihjäl inne på en frisörsalong i Göteborg i juli förra året. Mordet har beskrivits som en brutal avrättning. De två män som åtalades i målet har nu dömts, för mord respektive medhjälp till mord, till långa fängelsestraff.

De två dömda, en 19-åring och en 20-åring, sprang in på frisörsalongen och sköt ihjäl mannen på nära håll med totalt elva skott i huvud, nacke och rygg. Detta medan han satt i frisörstolen och därmed var helt försvarslös. Det fanns även andra personer i salongen, som kunde ha träffats.

Beskrivs som en avrättning

– Mordet är ett tydligt exempel på en gärning som har varit särskilt hänsynslös. Den kan närmast beskrivas som en avrättning och offret har saknat all möjlighet att försvara sig, skydda sig eller fly säger Robert Eneljung, rådman och juristdomare i målet, i ett pressmeddelande.

Tydliga kopplingar till gängkriminalitet

Mordet har enligt polisen tydliga kopplingar till gängkriminaliteten i Göteborg. Den mördade mannen ska ha ingått i samma gäng som de nu dömda personerna, och någon slags konflikt dem emellan tros ha varit orsaken till mordet.

Döms för mord och medhjälp till mord

Döms för mord och medhjälp till mord

19-åringen döms för mord och 20-åringen döms för medhjälp till mord, och påföljden blir tolv års fängelse vardera. 19-åringen döms även för hot mot en annan kund på salongen och för hot mot och misshandel av en frisör.