Två kvinnor ihjälskjutna i Tullinge

Susanne Nilsson

Två kvinnor sköts under natten mot fredagen ihjäl i en villa i Tullinge i södra Stockholm. På adressen bor en manlig artist som själv inte är kriminell, men är anhörig till en 20-åring med kopplingar till den pågående våldskonflikten.

20-åringen uppges vara allierad med Rawa Majid, och ska ha utfört uppdrag åt honom. Bland annat har han beordrat unga killar att hantera vapen och skjuta personer. 20-åringen dömdes nyligen till 18 års fängelse för bland annat förberedelse till mord.

Hämnd för Västbergaskjutning

Enligt polisen var kvinnorna som sköts ihjäl 20 respektive 60 år gamla. Ytterligare en vuxen och tre barn befann sig i villan vid skjutningen, de ska inte ha skadats fysiskt. Det finns uppgifter som gör gällande att skjutningen var en hämnd för den dödsskjutning som skedde i Västberga ett dygn tidigare.

Två personer, en 16-årig pojke och en taxichaufför, greps kort efter morden. De anhölls sedan, på sannolika skäl misstänkta för mord. 16-åringen ska ha avvikit från ett HVB-hem där han bodde. På fredagseftermiddagen släpptes en av de anhållna, då misstankarna mot honom försvagats. Åklagaren i fallet vill inte uttala sig om vem det är som släppts.