Två gripna efter bilmord på Hisingen – Polisen inleder särskild händelse

Jannik Svensson
Foto: Google maps

Klockan 16.50 på lördagen larmades om en trafikolycka på Hisingen i Göteborg. Två personer fördes till sjukhus där ena senare omkom. Två personer är gripna misstänkta för mord och mordförsök.

När polis och räddningstjänst anlände till Långströmsgatan fattade man inledningsvis misstanke om brott. Bilen har framförts på trottoaren med syftet att skada personerna.

Två personer fördes till sjukhus. Ett av offren avled senare av sina skador. Det andra offret är, enligt polisens händelsenotis, allvarligt men stabilt. Anhöriga har underrättatts.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord och försök till mord.

Särskild händelse

Polisen har nu inlett en särskild händelse, vilket innebär att man fokuserar extra resurser på att arbeta enbart med den händelsen, vilket hanteras separat från den övriga polisverksamheten.

Knappt fem timmar efter händelsen kunde polisen gripa fyra personer varav två är misstänkta för själva brottet. De andra två greps för för grovt skyddande av brottsling.

Polisen är intresserade av tips från allmänheten. Den som vet, eller tror sig veta något, kan kontakta polisen genom att ringa 114 14 eller via polisens hemsida.

Jannik Svensson är chefredaktör och ansvarig utgivare på Nongrata.