Två döda och två skadade efter skottlossning på pub i Sandviken

Susanne Nilsson
Foto: Susanne Nilsson

Fyra personer blev på torsdagskvällen skjutna inne på en restaurang i centrala Sandviken. Larmet kom in till polisen strax efter 22-tiden på kvällen. 

På platsen hittades fyra skottskadade personerna, de fördes till sjukhus med ambulans. På fredagsmorgonen meddelade polisen att två av de skjutna hade avlidit. De andra två vårdas fortfarande på sjukhus, men ska inte ha livshotande skador.

En person tros ha varit måltavla

Polisen tror att en av de avlidna var måltavla för skjutningen och att de andra tre som träffades inte har något med saken att göra och ytterligare tre oskyldiga offer för gängkriget.

– Vi har anledning att tro att måltavlan för skottlossningen fanns på restaurangen. Den personen träffades och sedan tre ytterligare personer, säger Magnus JanssonKlarin, presstalesperson på polisen, till TV4 Nyheterna.

Troliga kopplingar till gängkriminalitet

Brottsplatsen spärrades av och polisen hade en stor insats i området under kvällen och natten. Sökningar gjordes med bland annat helikopter, men ingen misstänkt gärningsperson hittades. Det finns uppgifter som tyder på att skjutningen har kopplingar till gängkriminalitet.

– Det har förmodligen kopplingar till kriminell miljö, men jag kan inte säga vilken gruppering det skulle handla om. Det får vi se. Det är mycket förhör gjorda och fler ska genomföras, säger Magnus Jansson Klarin till TT.