Två döda barn hittade i bostad i Södertälje – familjemedlemmar anhållna misstänkta för mord

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

Två barn i tioårsåldern hittades på tisdagskvällen döda i ett radhus i Södertälje. Barnen tros ha blivit mördade och en man och en kvinna, båda nära anhöriga till barnen, har gripits och anhållits.

Den gripne mannen fick föras till sjukhus med vad som beskrivs som allvarliga skador. Polisen uttalar sig inte närmare om händelsen i nuläget, men säger att man inte letar efter någon ytterligare gärningsperson.

Två personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord

Det var en granne som larmade polisen, som åkte till adressen strax före klockan 20 på tisdagen. I bostaden hittades de två döda barnen, som enligt Aftonbladet är en pojke och en flicka. Två vuxna personer, en man och en kvinna i 35-årsåldern, greps och anhölls senare.

– Förundersökningen är inledd och vi har anhållit två personer på sannolika skäl misstänkta för mord. Ett intensivt utredningsarbete pågår. Förhör kommer att hållas och en brottsplatsundersökning ska genomföras, säger senior åklagare tillika förundersökningsledare Ulrika Rosén i ett pressmeddelande.

Bostaden spärrades av och polisen har under natten gjort en teknisk undersökning och pratat med vittnen i området. Arbetet fortsätter med olika utredningsåtgärder.