Två barn under 15 år misstänkta för medhjälp till dödsskjutningen i Södertälje förra veckan

Ricard Aron Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

Två barn under 15 år är misstänkta för inblandning i dödsskjutningen av en 20-årig man i Södertälje förra veckan. Det bekräftar kammaråklagare Mikael Carlsson på tisdagen.

Ett av barnen greps och förhördes av polisen kort efter mordet men släpptes sedan på grund av sin låga ålder.

– Personen tilldelades en offentlig försvarare igår och misstänks för medhjälp till mord, säger åklagaren Mikael Carlsson till TV4.

Sköts ihjäl i lägenhet

Det var tidigt på morgonen på tisdagen förra veckan som en man i 20-årsåldern sköts till döds i en lägenhet i området Blombacka i Södertälje. Han träffades av flera skott och avled på platsen. En person greps och anhölls samma dag men släpptes senare. Personen är dock fortfarande misstänkt för inblandning i mordet.

Ytterligare ett barn misstänkt för medhjälp till mord

Ett barn under 15 år förhördes också av polisen kort efter skjutningen, som misstänkt för medhjälp till mord. Nu meddelar åklagaren att ytterligare en person under 15 år är misstänkt för samma brott.

Polisens utredning fortsätter med olika åtgärder.

– Vi samlar in övervakningsfilmer och håller förhör. Den är inte låst vid någon särskild hypotes. Vi arbetar utifrån olika uppgifter och har gott hopp om att lagföra personer, säger Mikael Carlsson till TV4.