TV4 har polisanmält hot efter Kalla faktas granskning av SD:s trollfabriker

Susanne Nilsson

TV4 har polisanmält hot som riktats mot deras medarbetare efter Kalla Faktas granskning av Sverigedemokraternas trollfabriker. Det bekräftar TV4 Nyheternas ansvarige utgivare.

Anställda på TV4 har, enligt uppgifter till Aftobladet, uppmanats att vara försiktiga med att visa var de jobbar genom att inte visa TV4-symboler som press-id, passerkort och liknande öppet.

– Vi har polisanmält hot. Jag kommer inte kunna säga hur många och exakt vad det rör sig om, säger Fredrick Malmberg, ansvarig utgivare för TV4:s Nyheterna.

Hoten har inkommit efter Kalla faktas avslöjanden

Hoten har inkommit efter att Kalla faktas program “Undercover i trollfabriken” kom ut. Där visar man, genom en reporter som infiltrerat SD:s kommunikationsavdelning, hur avdelningen har drygt 20 anonyma konton på sociala medier där de publicerar stora mängder vilseledande information om Sverige och om sina politiska motståndare.

TV4 har höjt säkerheten

Enligt uppgifter till Aftonbladet har flera av TV4:s medarbetare, både Kalla fakta-reportrar och andra anställda, mottagit hot efter granskningen. TV4 har höjt säkerheten, bland annat genom att ha väktare som patrullerar utanför huvudkontoret i Stockholm.

Förutom att bekräfta att polisanmälningar har gjorts kan TV4 i nuläget inte lämna fler kommentarer kring händelserna.