Tre män dömda för inblandning i gängrelaterat Södertäljemord

Susanne Nilsson

En högt uppsatt person inom den yngre gruppen av Södertäljenätverket sköts ihjäl i februari. Nu har tre män dömts för inblandning i mordet. 

En 23-årig man hittades ihjälskjuten i en bil utanför sitt hem i Ronna i Södertälje. Natten därpå fick polisen in larm om en brinnande bil vid en kyrka en bit utanför Södertälje. I närheten av bilen hittades ett vapen i ett dike.

Kunde inte bevisa mord

En 23-årig man som tillhör ett annat kriminellt nätverk häktades, misstänkt för dödsskjutningen. Men åklagaren har inte kunnat bevisa att det var han som skjutit, och därför åtalades mannen istället för grovt skyddande av brottsling och försök till grovt vapenbrott. Åklagaren menar att han har tvättat flyktbilen med klorin, gömt vapnet och sedan tänt eld på bilen med hjälp av bensin.

Flera döms till fängelse

23-åringen döms till två och ett halvt års fängelse för ovan nämnda brott. En annan 23-årig man döms till ett års fängelse för medhjälp till försök till grovt vapenbrott, och en 21-årig man döms för medhjälp till skyddande av brottsling till två månaders fängelse. Detta enligt DN. 

Flera personer med anknytning till Östberganätverket ska enligt DN ha figurerat i utredningen, men deras inblandning har inte kunnat bevisas.