Tove, 21, har hittats död – misstankarna mot de häktade kvinnorna stärks

Nathalie Wästerlund
Foto: Privat.

Den tidigare försvunna kvinnan i Vetlanda har nu hittats avliden. Hon hittades i ett skogsområde strax utanför tätorten. Samtidigt har misstankarna mot de två häktade kvinnorna stärkts.

Tove, 21, försvann den 16 oktober i Vetlanda. Två dagar efter hennes försvinnande så häktades två kvinnor i 20-årsåldern, misstänkta för människorov. Sökinsatserna har varit mycket omfattande, men det var inte förrän under onsdagseftermiddagen som en kropp hittades.

Hittades efter systematiskt polisarbete

Polisen bekräftade på en presskonferens under onsdagskvällen att det var Tove som hittats. Rickard Finndahl, chef för grova brott i polisområde Jönköping, berättade att hon hittades i ett skogsparti som framträtt som intressant i förundersökningen, efter ett noggrant och systematiskt polisarbete. En rättsmedicinsk obduktion kommer att ske under nästa vecka.

Kvinnorna kan delges nya brottsmisstankar

De två kvinnorna som häktades misstänkta för människorov blev under gårdagen omhäktade på den starkare misstankegraden. Den tidigare brottsrubriceringen gäller fortfarande, men kan komma att ändras. Åklagaren Adam Rullman har meddelat att nya brottsmisstankar är aktuella.

Många åtgärder kvarstår

Fokuset i utredningen skiftar nu till att utreda vad det är som hänt.

– Vi kommer att fortsätta bedriva ett intensivt utredningsarbete där många åtgärder kvarstår för att bringa klarhet i vad som hänt. En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att fastställa kvinnans dödsorsak, berättade Rickard Finndahl under presskonferensen.

Vetlanda kommun har på grund av fyndet aktiverat sin krisgrupp. Under onsdagskvällen fanns gruppen i Missionskyrkan, och under fredagen kommer Svenska kyrkan ha extra öppet för allmänheten.