Tonårspojke ihjälskjuten i Bagarmossen – andra skjutningen i området på tre dygn

Susanne Nilsson

En tonårspojke sköts på tisdagskvällen ihjäl i ett bostadsområde i Bagarmossen i södra Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om en 16-åring.

Polisen fick in flera larm om pågående skottlossning strax före klockan 23.30 på tisdagskvällen, och den första patrullen var på plats efter bara några minuter.

– Vi får in att flera skott avlossats. När vi kommer fram fyra minuter senare hittar vi en svårt skadad ung man utomhus, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisregion Stockholm, till SVT.

Pojken avled på sjukhuset


Privatpersoner som blev vittnen till skottlossningen påbörjade första hjälpen på den skjutne pojken. Han fördes sedan till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda. Polisen har haft en stor insats i området under natten mot onsdagen. Avspärrningar sattes upp och en teknisk undersökning har gjorts. 

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord. Ingen misstänkt gärningsperson har ännu gripits. Så sent som i söndags inträffade en skottlossning i samma område, det är ännu oklart om det finns något samband mellan de två händelserna.