Tonårsbröder häktade misstänkta för dödsskjutningen i Bredäng – uppges vara släkt med mordoffret

Susanne Nilsson

Två bröder, 17 och 18 år gamla, har häktats misstänkta för mord på den man som sköts ihjäl i Bredäng i måndags. Enligt flera olika medier har det kommit fram uppgifter om att mordet kan ha varit hedersrelaterat.

17-årigen häktades igår, och idag häktades hans 18-åriga bror. Mannen som sköts ihjäl har tidigare blivit utsatt för en grov misshandel av pappan till de nu häktade bröderna. Han dömdes till fängelse i ett och ett halvt år.

Kan finnas hedersmotiv bakom mordet

Det var i tidigt på morgonen i måndags som den 45-årige mannen sköts ihjäl utanför porten till ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm. Nu har det framkommit att mannen tidigare blivit grovt misshandlad av flera maskerade personer. En av dem är  pappan till de nu mordmisstänkta bröderna.

Tingsrättens bedömning var att misshandeln hade ett hedersmotiv. Enligt uppgifter till Expressen är de häktade bröderna släkt med mordoffret. Den mördade mannen och hans fru ska tidigare ha fått hotfulla röstmeddelanden skickade till sig av mannen som sedan dömdes för den grova misshandeln.