Sweden Rock Festival 2023: Nemis-artisterna klara

Ricard Aron Nilsson

För 16:e året i rad samarbetar Sweden Rock Festival med Studiefrämjandet för att ge oetablerade artister en möjlighet att spela på Skandinaviens största rockfestival. De åtta artisterna som i år får sin chans i rampljuset är nu klara.

Nemis (New Music in Sweden) är den svenska livescen som Studiefrämjandet står bakom. Här ges ny musik och oetablerade artister en chans. Samarbetet med Sweden Rock Festival innebär att några få utvalda ges en möjlighet att framträda torsdagen den 8 juni. Nongrata kommer vara på plats för att bevaka hela festivalen.

Uppskattar samarbetet

Kalle Blomgren, som är bokningsansvarig och vice vd på Sweden Rock Festival, uppskattar det samarbete som finns med Studiefrämjandet.

– Det känns bra att vi genom Nemis-samarbetet har möjlighet att bidra till tillväxten av nya band i vår genre. Vi viker gladeligen åtta speltider årligen till detta, speciellt som vi märker att det är ett väldigt uppskattat inslag bland publiken, säger Kalle Blomgren, i ett pressmeddelande.

Flera hundra sökande

Det har varit flera hundra sökande som velat spela på Sweden Rock Festival. Nu har åtta artister valts ut: Children of the Sün (Arvika), Dahlia (Trollhättan/Göteborg), Karmanjakah, (Stockholm), Liar Thief Bandit (Malmö), Modesty (Helsingborg/Malmö), Running Cooper (Östersund), Sanctrum (Uppsala) och The Overthrone (Stockholm).