Svensk man gripen i Thailand – bar på en guldpistol

Nathalie Wästerlund

En svensk greps under juldagen i den thailändska turiststaden Pattaya. På sig ska han ha haft en guldfärgad pistol, ammunition och droger.

Enligt lokala medier blev polisen misstänksamma när de såg mannen gå omkring på stranden med två ryggsäckar, och bestämde sig för att kontrollera honom. I den ena ryggsäcken hittade man en påse med metamfetamin. I den andra ryggsäcken hittade man en guldfärgad pistol med tillhörande ammunition.

Gick felaktigt ut med mannens nationalitet

Polisen gick felaktigt ut med mannens nationalitet, trots att den thailändska polisen blivit tydligt beordrade att inte längre gå ut med gripna människors ursprung om de är från utlandet. En talesperson för polisen sade till The Thaiger att brottsmisstänkta inte längre kommer att identifieras av sin nationalitet när man går ut i media.

Åtalas för flera punkter

Mannen greps och togs in på förhör. Han ska ha testat positiv för en obekräftad drog. I förhör uppgav han att han hittat pistolen, ammunitionen och drogerna på en bar i närheten, och bestämt sig för att behålla dem. Han åtalas nu enligt lokala medier för narkotikabrott, att ha för burit ett vapen offentligt samt innehav av ett oregistrerat skjutvapen. Han riskerar flera år i fängelse.