Stor polisinsats i Göteborg – flera gripna

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

Flera personer greps vid en stor polisinsats i Göteborg på tisdagsmorgonen. Det skriver polisen på sin hemsida. Flera hundra poliser deltog i den samordnade insatsen, som riktar sig mot organiserad brottslighet.

Vapen och stora mängder kontanter har enligt uppgift beslagtagits, och flera personer är misstänkta för brott. Det gäller främst narkotikabrott men även grova våldsbrott. Insatsen är pågående och fler brottsrubriceringar kan tillkomma enligt polisen.

“Offensiv inriktning mot den organiserade brottsligheten”

Förutom ingripandepoliser deltog även spanare och utredare, men också specialenheter som insatsstyrkan, IT-forensiker, kriminaltekniker, nationella bombskyddet och polishundar. Tillslag gjordes mot flera olika adresser under tisdagsmorgonen.

– Vi har en offensiv inriktning mot den organiserade brottsligheten, oavsett vilka former den har. Nu kraftsamlar vi i region Väst för att utreda och lagföra misstänkta gärningspersoner. Men det återstår mycket arbete med att hantera och analysera de beslag som gjorts, säger biträdande regionpolischef Robert Karlsson i en kommentar på polisens hemsida.