Stor polisinsats efter larm om skottlossning i Tyresö

Ricard Aron Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En stor polisinsats pågick under söndagskvällen vid en ridskola i Tyresö efter att flera personer larmat om höga smällar.

Polis och räddningstjänst larmades vid 21-tiden till en ridskola i Tyresö, söder om Stockholm efter att flera personer ringt in om höga smällar. Någon skadad person har inte hittats. När Nongratas reporter kommer fram hade ännu inga avspärrningar kommit upp. Poliser går runt med ficklampor och söker i området.

– Vi håller på att söka efter brottsplatsen, säger en polis på plats.

Foto: Ricard Aron Nilsson

Tre smällar

Efter att nyfikna och ett antal fotografer börjat samlas på platsen, så spärras ett större område av kring ridskolan som ligger invid Öringe i Tyresö. En boende i området säger sig ha hört den misstänkta skottlossningen.

– Jag bor precis i närheten och hörde tre smällar. Lät som de kom därifrån, säger mannen till Nongrata och pekar mot ridskolan.

Ett stort antal patruller, flera civila fordon från operativa enheten, polishelikopter och minst två hundförare arbetar i området. En förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts.

– Jag kan bekräfta att en misstänkt skottlossning har skett och att en trolig brottsplats nu har hittats. Vi söker efter misstänkta i området, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Nongrata.