Stor insats i Tyresö – barn fördes till sjukhus med ambulanshelikopter

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En stor blåljusinsats pågick vid lunchtid på lördagen i centrala Tyresö i södra Stockholm. Förutom flera polisbilar skickades även brandförsvaret, akutläkarbil, ambulanshelikopter och en specialambulans till platsen.

Det är bekräftat att ett barn är skadat och har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Enligt den bedömningen jag gör nu så är det ett sjukdomsfall, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till Nongratas reporter.

Specialambulans skickades till platsen

Larmet kom in till polisen klockan 12.42 på lördagen. Flera polisbilar, ambulans, ambulanshelikopter, akutläkare, räddningstjänst och även en specialambulans från CBRNE skickades till platsen. CBRNE står för kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen och enheten går under MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Foto: Ricard Aron Nilsson

Polis körde anhöriga till sjukhuset

En ambulanshelikopter landade i området och lämnade snabbt med ett skadat barn i. Polisen körde flera av barnets anhöriga till sjukhuset. Personal med skyddsutrustning gick sedan in i en lägenhet och lade föremål i svarta sopsäckar.

Polisen vill inte lämna några ytterligare uppgifter om vad som hänt eller varför specialambulansen skickades till platsen.

 – Det jag vet är att vi fick in larm om ett misstänkt hjärtstopp klockan 12.42, och att det handlar om ett barn. Jag kan inte lämna några ytterligare uppgifter, men vi hanterar händelsen som ett sjukdomsfall. Det finns ingen misstanke om brott, säger Anna Westberg.