Stockholmspolisen sätter in drönare för att komma åt gängkriminaliteten – punktmarkerar områden under helgen

Ricard Aron Nilsson
Farsta är ett av de områden som ska övervakas. Foto: Polisen

Ett flertal områden i Stockholmsregionen kommer under helgen att bevakas av polisen drönare. Man inriktar sig på de områden där grova våldsbrott förekommit under den senaste tiden.

De flesta av de mord, sprängningar och andra grova våldsbrott som förekommit i Stockholmsregionen under de senaste veckorna, kan härledas till vissa specifika områden, dessa punktmarkerar nu polisen.

Vill lagföra fler personer

Bland de områden som finns på polisens lista kan nämnas till exempel Farsta, Vårby och Skogås. Beslutet om kamerabevakning gäller från lördag den 4 februari klockan 15.00 till måndag den 6 februari klockan 06.00.

– Syftet är att minska brottsligheten och öka tryggheten i dessa områden. Genom att kamerabevaka från luften kommer vi kunna övervaka platser på ett mer dynamiskt sätt utifrån underrättelser och analyser av brottsligheten. Vi kommer dessutom kunna lokalisera och identifiera gärningspersoner som begår brott och även bidra till förundersökningar i syfte att nå ökad lagföring, säger Hanna Paradis, kommenderingschef för den särskilda händelse som hanterar den senaste tidens grova våldsbrott.