Småstadsfamilj hittades mördade i sitt eget hem – fem barn ihjälskjutna

Nathalie Wästerlund

I onsdags hittades en hel familj döda i sitt hem i Utah, USA. Åtta familjemedlemmar, varav fem barn, låg skjutna till döds i huset när polis kom dit för en välfärdskontroll.

Den fjärde januari anlände lokal polis till ett hus i Enoch City, en liten, lantlig i södra delen av Utah. Detta med anledning av att någon ringt in och uttryckt oro för att familjen i huset inte synts till på länge. Polisen gjorde då en så kallad “welfare check”, där de åkte till huset för att se till att allt var okej. Men i huset hittade de samtliga åtta familjemedlemmar skjutna till döds.

Fem barn ihjälskjutna

Information som namn på familjen eller deras exakta relationer till varandra har inte släppts till allmänheten ännu, men lokala myndigheter har gått ut med att fem barn fanns bland offren. Utredningen pågår för fullt, men man har ännu inte hittat någon misstänkt gärningsperson eller motiv.

En stad i sorg

Enoch City har bara ungefär 8000 invånare, och enligt invånare en god “alla känner alla”-stämning. Alla barnen hade gått i skolan i närheten, och de vuxna haft många goda vänner i staden. Beskedet kom som en chock för många.

– Det är svårt att med ord beskriva känslorna som går genom människorna som bor här. Vi känner alla till den här familjen. Många av oss har tjänat med dem i kyrkan, i samhället och gått i skolan med dessa individer, säger Rob Dotson, borgmästare i staden, till CBS News.