Småbarnsfamilj i södra Stockholm beskjutna i sitt hem – en död och två skadade

Susanne Nilsson

Under natten mot torsdagen blev en småbarnsfamilj i Västertorp i södra Stockholm beskjutna i sin villa. Pappan dog av skadorna, mamman och ett femårigt barn skadades. Enligt uppgifter till Aftonbladet kopplas dådet till den pågående gängkonflikten. Familjen som blev beskjutna har dock inget med konflikten att göra.

Under natten bröt en brand ut i en villa i Huddinge. Branden tros vara anlagd, och det ska finnas kopplingar mellan adressen i Huddinge och de personer som är skrivna i den beskjutna villan i Västberga.

– I båda fallen ser vi kopplingar till annan grov brottslighet, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Dagens Nyheter (DN).

Trängde sig in i huset och sköt

Larmet om skottlossning i Västberga kom in till polisen strax före klockan 01 i natt. Enligt uppgifter till DN ska gärningspersonerna ha trängt sig in i bostaden och börjat skjuta. En man, en kvinna och deras två små barn befann sig i bostaden. Mannen sköts ihjäl, och kvinnan och ett femårigt barn skadades och fördes till sjukhus. Kvinnan vårdas med allvarliga skottskador, medan barnet fick lämna sjukhuset på torsdagsmorgonen. Det andra barnet som befann sig i huset vid skjutningen ska inte ha fått några fysiska skador.

Misstänkt mordbrand i Huddinge – kopplingar till adressen i Västberga

Ungefär två timmar efter skottlossningen startade en brand i en villa i Huddinge. Branden tros vara anlagd och utreds av polisen som mordbrand. Ett misstänkt farligt föremål hittades på gatan och ett tiotal hus på gatan fick utrymmas. Föremålet visade sig senare vara ofarligt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet tror polisen att båda händelserna är kopplade till den interna konflikten mellan Foxtrotnätverkets Rawa Majid och Ismail Abdo.