Skottlossning mot portdörr i Tyresö

Ricard Aron Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

Polisen fick under natten mot torsdagen larm om en misstänkt skottlossning i Tyresö i södra Stockholm. Två olika personer hade hört höga smällar i området Bollmora, men inga tecken på skottlossning hittades inledningvis av polisen.

Vid 07-tiden på morgonen upptäckte en boende i ett flerfamiljshus på Veronikagränd att det var skotthål i portdörren. Personen hade hört smällar under natten, men inte ringt polisen.

Flera personer har hört saker under natten

Området kring det beskjutna flerfamiljshuset spärrades av och polisen har gjort en teknisk undersökning. Sökning med hund har gjorts i närområdet, och polisen har knackat dörr för att höra eventuella vittnen.

– Vi har fått tag på flera personer som har hört saker under natten, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till tidningen Mitt i.

“Tänk om de kommer tillbaka”

En boende i det beskjutna huset berättar för Nongrata om sin oro.

– Det är hemskt. Detta är ett så lugnt område. Jag har bott här i flera år och det har aldrig hänt något liknande. Skolan ligger ju bara ett par tre hundra meter härifrån. Tänk om de kommer tillbaka.

Polisen utreder händelsen som grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Ingen misstänkt gärningsperson är än så länge gripen.