Skottlossning mot fastighet på Kungsholmen – en person gripen

Susanne Nilsson

En skottlossning inträffade på tisdagsförmiddagen på Kungsholmen i centrala Stockholm. Larmet om skottlossningen kom in till polisen strax efter klockan 11.

Enligt flera olika medier ska en person ha avlossat flera skott genom ett fönster till en företagslokal. Ingen träffades av skotten men en person ska ha skadats lindrigt av glassplitter.

– En person verkar ha fått lindriga skador av glassplitter, men jag har inga uppgifter om att någon ska ha behövt vård, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till TT.

“Mycket ung person” gripen enligt uppgifter till Expressen

En person greps i närområdet strax efter skjutningen. Enligt uppgifter till Expressen är den gripne en mycket ung person “som såg ut som ett barn”. Detta är inget som polisen vill kommentera i nuläget.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott pågår och polisen utreder händelsen med olika utredningsåtgärder.

– Vi har rätt mycket resurser fortsatt, för att säkra brottsplatsen, söka efter spår och prata med vittnen. Vi kommer att ha en trygghetsinsats som vi alltid har efter sådana här brott. Det handlar om att finnas på plats och svara på frågor från invånarna, sade Carina Skagerlind till TT på eftermiddagen.