Sköt Lady Gagas hundvakt – dömdes till 21 års fängelse

Susanne Nilsson
Foto: Raph_PH - GagaSpurs290722 (6 of 39), CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=121265280

I februari 2021 försökte en man kidnappa popstjärnan Lady Gagas tre hundar när hennes hundvakt var ute och rastade dem. Mannen sköt hundvakten i bröstet och fick med sig två av hundarna. Nu har hundkidnapparen dömts till 21 års fängelse.

Lady Gagas hundvakt Ryan Fisher var ute på promenad med stjärnans tre bulldoghundar när han mötte en för honom okänd man i 30-årsåldern. Mannen sköt hundvakten i bröstet och fick med sig två av hundarna när han försvann från platsen till fots. Fisher skadades svårt vid händelsen, han fick bland annat operera bort en del av sin ena lunga.

Belöning på 500 000 dollar

Lady Gaga utfäste en belöning på 500 000 dollar till den som kunde se till att hon fick tillbaka sina hundar. Några dagar efter kidnappningen lämnade en kvinna in hundarna till polisen. Hon misstänks ha varit medhjälpare till mannen som kidnappade hundarna och kommer också att ställas inför rätta. Hon kan komma att dömas för försök till medhjälp till mord och riskerar då flera års fängelse.

21 års fängelse

På tisdagen dömdes hundkidnapparen, James Howard Jackson, till 21 års fängelse för mordförsök av en domstol i Los Angeles, Kalifornien.