Skjutning söder om Stockholm – man träffade genom lägenhetsdörr

Ricard Aron Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En man skadades allvarligt efter att ett flertal skott avlossats genom en lägenhetsdörr till en bostad. Skjutning var ännu en i ett av de många pågående gängkrigen i Stockholm.

Under söndagskvällen larmades polis och ambulans till en lägenhet i Flemingsberg, söder om Stockholm. Detta efter rapporter om att minst en gärningsperson öppnat eld mot en lägenhetsdörr och då skadat en person. En man i 60-årsåldern träffades, han fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador.

Uppgav sig leverera mat

Gärningsmannen ska enligt uppgift ha knackat på dörren och sagt att han skulle leverera mat. När mannen i lägenheten kom fram till dörren så avfyrades ett flertal skott. Denna skjutning misstänks vara en del av ett av de pågående gängkrigen. Brottsoffret uppges vara anhörig till en annan person som nyligen varit måltavla i samband med en annan skjutning.

Polisen hade helikopter, hundar och flertalet patrullbilar på plats under söndagskvällen och in på natten.

– Vi har en stor insats och letar efter gärningspersoner. Ingen är gripen men två personer har hämtats till förhör, säger polisen presstalesperson Per Fahlström till Aftonbladet.