Sex personer åtalas efter dödsskjutningen av 12-åriga Adriana

Susanne Nilsson

Åklagaren kommer på fredag att väcka åtal mot sex personer som anses vara inblandade i skjutningen 2020 då 12-åriga Adriana träffades och omkom. Det skriver Åklagarmyndigheten idag i ett pressmeddelande. 

Natten mot den 2 augusti 2020 befann sig Adriana utanför McDonald’s i Norsborg. På samma plats befann sig två män med koppling till ett kriminellt gäng. Några personer i en förbipasserande bil avlossade skott mot de två männen, och ska då av misstag ha träffat Adriana som avled av skadorna.

Fler åtalas under samma rättegång

Anklagelserna som riktas mot de sex männen som åtalas på fredag är bland annat mord, försök till mord, förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grov misshandel. Brotten ska ha begåtts i samband med mordet på 12-åringen samt vid flera andra tillfällen under juli och augusti 2020.

Åtal har tidigare väckts mot nio personer som ska ha varit inblandade i en hämndskjutning efter mordet på Adriana, de ska också ha planerat att genomföra ytterligare dödsskjutningar.

Både åtalet gällande mordet på Adriana och åtalet gällande hämndaktionen kommer att avhandlas under samma rättegång som kommer att ske under hösten.