Sex personer anhållna – misstänks för tre år gammalt mord

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

Sex personer har anhållits misstänkta för ett mord som skedde i Helsingborg för tre år sedan. De misstänkta greps på olika platser i landet, och tre av dem avtjänar just nu fängelsestraff för andra brott.

De anhållna har enligt polisen kopplingar till den organiserade brottsligheten. Samtliga ingår enligt Helsingborgsbladet i det kriminella Adolfsbergsgänget.

– De är en del av den organiserade kriminaliteten i nordvästra Skåne och de är en del av de nätverk som står för den allra grövsta brottsligheten, alltså det dödliga våldet, narkotikabrottsligheten och annan grov brottslighet, säger Mattias Sigfridsson, polisområdeschef i nordvästra Skåne, enligt Omni.

Gemensam brottsplan

Det var på våren 2020 som en man i 20-årsåldern sköts till döds i området Ragnvalla i Helsingborg. Polisen tror sig ha en bild av bakgrunden och motivet till händelsen.

De gripanden som nu gjorts är enligt polisen ett resultat av ett omfattande utredningsarbete, där hemlig rumsavlyssning, spaning och andra åtgärder vidtagits. Utredningen har bedrivits i samarbete med Åklagarmyndigheten, och fler gripanden kan komma att ske framöver. Samtliga sex som hittills frihetsberövats är misstänkta för mord, detta eftersom åklagarens bedömning är att de haft en gemensam brottsplan. Tre av männen är enligt SVT i 30-årsåldern och hemmahörande i Skåne.