Samtliga åtalade för mordet på Delta gym släppta i väntan på dom

Susanne Nilsson
Foto: Polisen

På torsdagen avslutades tingsrättsförhandlingen i målet gällande mordet på Delta gym i Stockholm förra året. Rätten valde att häva häktningen för alla de fyra personer som åtalats för inblandning i mordet.

“Tingsrätten hävde i går häktningen för alla fyra som åtalades för inblandningen i dödsskjutningen på ett gym. Den som är under 18 år har placerats på ett SIS-hem”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på fredagen.

Fel person sköts

Det var den 28 mars förra året som en man i 55-årsåldern sköts ihjäl inne på gymmet. Polisen är dock övertygade om att han bara försökte gå emellan och att det tänkta offret istället var en man med koppling till ett kriminellt MC-gäng.

En 17-årig pojke åtalades för själva mordet. Tre män, 19, 31 respektive 32 år gamla, åtalades för bland annat medhjälp till mord. Nu har alltså samtliga släppts i väntan på domen, som meddelas den 10 mars.

– Min klient är såklart otroligt nöjd över att ha blivit försatt på fri fot, vilket då talar för en friande dom, säger advokat Peter Nilsson, som försvarar en av de misstänkta, till Aftonbladet.