Sambon till kvinnan i frysboxen omhäktas – dödsorsak ännu oklart

Ricard Aron Nilsson
Den häktade mannen tillsammans med kvinnan som hittats i frysen, bägge på en sommarfest för några år sedan. Foto: Privat

Kvinnan hade legat död i sin sambos frysbox i nästan fem år innan hon hittades. Den 56-årige mannen häktades den 19 mars och omhäktades under fredagen. Men ännu är det inte fastställt om den döde kvinnan mördats eller inte.

Misstankarna mot mannen har inte stärkts, fortfarande är han på sannolika skäl misstänkt för grovt gravfridsbrott och brott mot griftefriden, men inte för mord. Detta trots att obduktionen är genomförd.

Resultatet av obduktionen inväntas

Den obduktion som genomförts har ännu inte blivit offentlig. Men eftersom inga misstankar om mord framlades vid häktningsförhandlingen så verkar förundersökningen hittills inte ha visat på något som tyder på att kvinnan bragts om livet.

– Kroppen efter den döda kvinnan har obducerats under veckan. Vi har ännu inga resultat att redovisa, det återstår flera rättsmedicinska undersökningar och analyser av kroppen. Den avlidna kvinnans identitet ännu inte är fastställd till hundra procent, säger senior åklagare Linda Karlsson.