Tonårsflicka försvunnen – man gripen för groomingbrott

Nathalie Wästerlund

En tonårsflicka som är under 15 år försvann från sitt hem i Värmland i torsdags. Det finns
indikationer på att hon ska ha tagit sig till Göteborg, men där har man ännu inte hittat henne. Samtidigt har en man i 20-årsåldern gripits, misstänkt för grooming.

Under utredningen kom det fram information om en man som kan ha kontaktat flickan i groomingsyfte, det vill säga att locka barn till att träffas i sexuella syften. Mannen anhölls av polis i helgen, men flickan har fortfarande inte hittats. Vittnesuppgifter ska ha kommit in till polisen om att man sett flickan och den misstänkte mannen i anslutning till hans lägenhet. Själva lägenheten har genomsökts, men polisen har inte gått ut med om man har hittat några bevis, annat än att flickan inte befann sig där.

Den misstänkte mannen har förekommit i polisens belastningsregister förut. För ett par år sedan dömdes han för tre fall av våldtäkt mot barn, enligt GP. Som straff satt han tre år i fängelse.

– Det går inte att utesluta brott i det här sammanhanget. Det finns många oklara omständigheter, sade polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till Nya Wermlands-tidningen.

Enligt Aftonbladet så finns det i nuläget inga misstankar om att mannen ska ha med flickans försvinnande att göra. De uppger att det kan vara så att flickan håller sig undan självmant. Men mannen är fortfarande häktad, då polisen har hittat vissa fynd under utredningen. Vad dessa fynd gäller har de dock inte specificerat, och polisen är fortfarande förtegna vad gäller detaljerna om flickans försvinnande.