Rickard Söderberg debuterar som romanförfattare

Susanne Nilsson
Foto: Joakim Berndes from Tystberga, Sweden - Almedalen 2014, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41254285

Operasångaren och TV-profilen Rickard Söderberg gör debut som romanförfattare. Boken, med titeln Brisinga, börjar säljas den 1 september och handlingen utspelar sig i Kungälv år 1672.

Rickard Söderberg har en lång och internationell karriär som operasångare. Han har också medverkat i flera populära TV-program, bland dessa “Körslaget”, “Let’s dance” och” Allsång på Skansen”. Han arbetar också aktivt med HBTQ-frågor, och har gett ut flera böcker om mat och hälsa.

Mörk roman

Söderberg själv beskriver sin kommande bok som en mörk roman, och i ett pressmeddelande berättar han om handlingen på följande sätt:

”1672 döms Märet Jonsdotter till döden för att ha haft sex med Satan. Det är den elvaåriga Gertrud Svensdotter som anger Märet och beviset för akten med Djävulen är ett märke på Märits lillfinger. Gertruds anklagelse är starten på det som kommit att kallas ’Det stora oväsendet’, ett mörkt decennium i vår svenska historia.”