Rånare i Vällingby tagna på bar gärning – försökte råna civilklädd polis

Nathalie Wästerlund

Polisen i Vällingby kunde ta två personer på bar gärning efter att de försökt ge sig på en civilklädd polis. En “dålig dag för de två rånarna men en bra dag för boende”, summerar polisen i en artikel på sin hemsida.

Efter att polisen i Vällingby noterat att flera rån ägt rum vid samma tidpunkt och plats under en längre tid, så beslutade man att börja bevaka platsen. De började arbeta i närheten av tunnelbanestationen där rånen skett för att kunna uppsöka och förhindra fler brott.

Gömde sig i buskarna

En kväll i januari kunde en polispatrull se två mörkklädda personer som gömt sig i ett buskage. En civilklädd polis gick förbi buskaget för att få en närmare titt, varefter de mörkklädda personerna dyker ut ur buskarna och börjar följa efter.

Greps för att undvika farlig situation

– De misstänkta rånarna rör sig närmare och närmare och för att undvika en farlig situation mot vår civilklädda kollega går vi fram för att ingripa mot de två misstänkta rånarna, säger Rasmus, som är gruppchef vid polisens ingripandeverksamhet, i polisens artikel om händelsen.

Tagna på bar gärning

När de två misstänkta blev ertappade kunde man även finna att en av dem hade kniv på sig. I en husrannsakan hos den ena personen hittade man stöldgods som tillhörde målsägande från tidigare rån i området. Bägge personerna sitter nu anhållna för rån samt förberedelse till rån.

– Denna gång valde rånarna fel person. Man kan summera det hela med att det var en dålig dag för de två rånarna men en bra dag för boende i Vällingby, avslutar Rasmus.