Polisens trafikvecka gav bra resultat

Susanne Nilsson

Polisens trafikvecka, som genomfördes under perioden 9-15 oktober, gav bra resultat. Det skriver myndigheten på sin hemsida.

Polisen i Region mitt kontrollerade knappt 3700 fordon under veckan. Flera personer greps, 84 personer misstänkts för rattfylleri eller drograttfylleri, två vapen hittades och ett antal beslag av narkotika gjordes.

Extra fokus i trafiken

Under trafikveckan jobbar polisen med inriktningarna trafiksäkerhet och brott på väg.

– Vi jobbar alltid med dessa två inriktningar, men det vi gör under en trafikvecka med brott på väg är att vi befinner oss lite oftare på vissa strategiska platser och har extra fokus på beteenden i trafiken som är kopplat till kriminalitet, säger Conny Salestedt, samordnare för trafiken i region Mitt, i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Trafikveckan viktig för att upptäcka brott

Resultatet av trafikveckans nykterhetskontroller är 24 personer som misstänkts för rattfylleri och 59 personer som misstänks för drograttfylleri. Gällande brott på väg blev resultatet tio gripna personer, tre efterlysta personer som hittades, ett flertal narkotikabeslag, fyra fall av stöld samt två beslagtagna vapen.

– Trafikarbetet ger oss en utmärkt möjlighet att upptäcka brott, och trafikveckans utfall visar återigen hur viktigt detta arbete är, säger Conny Salestedt i pressmeddelandet.