Polis åtalas för att ha hotat kvinna som påpekade hans felparkering

Susanne Nilsson
Foto: Polisens förundersökning

Polismannen ställde sin privata bil på en av socialtjänstens reserverade parkeringsplatser. När han konfronterades av en kvinnan uttalade han ett hot som nu har lett till åtal.

Anställda vid socialtjänsten har vid flertalet tillfällen sagt till polismannen att inte ställa sitt privata fordon på de platser som är reserverade för personalen, något som inte hörsammats.

Fick böter

Enligt vad som framgår av förundersökningen så blev han arg när han en gång fick böter och sa då till en av de anställda på socialtjänsten: “tack för böterna”, “Jag kommer inte springa på era larm längre …”.

När den uniformerade polisen skulle gå sa han även:  ”Vänta tills jag träffar dig ute, jag kommer komma ihåg dig, så då får du se vad som händer”.

Flera vittnen

Allt hördes av flera kollegor till den anställde, de har bekräftat uttalandena i förhör. Polismannen själv svarade med bestörtning när han konfronterades av anklagelserna. Det “sjukaste jag hört”, ska han ha sagt enligt vad som framkommer ur förundersökningen.

Åtal har nu väckts för olaga hot. Den misstänkte nekar till anklagelserna. Skulle han fällas så är inget avskedande aktuellt, detta enligt vad personalansvarsnämnden uttalat.