Pistolman på vild framfärd i Alingsås – elever hölls inlåsta i klassrum

Nathalie Wästerlund

Vid lunchtid på tisdagen larmades polisen till ett område i Alingsås efter inringningar från flera personer. “En allmänhet träffar på en man som inte ser ut att må bra och denna man bär på ett automatvapen”, skriver polisen på sin hemsida. Mannen ska därefter ha försvunnit in i skogen där flera skottsalvor hörts.

Inledningsvis berättade polisen att det fanns en fara för allmänheten. En särskild händelse inleddes därför och man spärrade av området. Flera enheter var på plats och sökte efter mannen som inte kunde lokaliseras, medan skott fortfarande kunde höras inifrån skogen. Flera mindre bränder ska även ha startat i skogen under mannens framfärd. Dessa tros ha ett samband med skottlossningarna.

Gärningsmannen skjuten av polis

Klockan 15:38 uppdaterade polisen med information om att gärningsmannen hittats och gripits i en fastighet i området. Polisen behövde i samband med gripandet skjuta en verkanseld och mannen träffades då i ena benet.

Stor uppståndelse i området

Inga andra personskador har rapporterats. Alingsås Tidning rapporterar att elever i skolor hölls inomhus med låsta dörrar under eftermiddagen. Både helikopter, drönare och ett stort antal polispatruller har befunnit sig på platsen som fortfarande är avspärrad för att undersöka och säkra bevis. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och en förundersökning har inletts.