Pink Floyd släpper nygammalt – Podcasten Samtal gör specialavsnitt

Jannik Svensson

Podcasten Samtal har funnits sedan våren 2019 och idén är att varje vecka ha långa samtal med olika gäster. Sommaren kom med ett uppehåll som dragit lite in på hösten och istället för att lämna flödet tomt bestämde jag mig för att göra något jag velat göra länge: En Pink Floyd-special.

I fredags släpptes en remixad version av Pink Floyds album Animals från 1977. Remixen kallas Animals (2018 remix) och har föregåtts av sedvanliga bråk i äkta Pink Floyd-anda.

Samtal gör specialavsnitt

Det finns mycket man kan säga om det brittiska rockbandet som tycks förändra människor i grunden. Vad är det som gör att folk blir så inne i musiken och människorna?

Dessa frågorna försöker jag och min långväga poddkollega Anders Hesselbom ta reda på i denna Pink Floyd-special i flera delar.

Det må vara underligt att en samtalspodd släpper en special om ett band och har utöver släppet av den nya remixen att göra med två saker:

Det första är att jag vill komma tillbaks till det roliga i att podda. Vad är då bättre än att prata om det man är mest passionerad över här i världen?

Det andra är att jag tycker att det är bättre att det kommer ut någonting i podden än ingenting. Jag inser att de flesta inte är intresserade av detta mycket speciella band, eller att den nivå av nörderi jag och Anders tar oss till är för djup för de flesta. Men jag tror, och hoppas, att andra fans där ute kan komma att finna glädje i våra diskussioner.

Med det sagt önskar jag alla nya och gamla Pink Floyd-fans en trevlig stund med oss. Snart är Samtal tillbaks i sina gamla spår igen.

Här finns länk till avsnittet på Spotify. Du hittar som vanligt Samtal på alla platser där poddar finns.

Jannik Svensson är chefredaktör och ansvarig utgivare på Nongrata.